Atunci cand esti racit toata lumea iti recomanda sa mananci supa de pui si sa bei ceai – cat de eficienta este insa supa de pui in tratarea racelii si carui fapt se datoreaza eficienta acesteia?
Specialistii ne lamuresc cu privire la eficienta supei de pui in tratarea racelilor. Cu toate ca supa de pui nu are niciun impact asupra infectiei virale care a cauzat raceala, aceasta poate totusi sa amelioreze simptomele specifice racelii. Concret, asta inseamna ca raceala te va tine tot atat de mult si daca mananci supa de pui, si daca nu mananci. Insa consumul de supa te va face sa te simti mai bine, combatand congestia nazala, hidratand organismul si ameliorand durerile de gat, potrivit doc.ro.
Mai mult decat atat, consumul de supa de pui are un efect reconfortant, facand pacientul bolnav sa se simta mai bine, sa se relaxeze si sa isi recapete puterile. Mixul de vitamine si nutrienti din supa de pui sustine, de asemenea, activitatea sistemului imunitar.
CITEȘTE ȘI: Rețeta nutriționistului: Supa care te ajută să slăbești
Specialistii sunt de parere ca pacientii care au fost hraniti de catre mame sau bunici, in copilarie, cu supa de pui, se vor simti mai bine daca vor consuma aceasta supa chiar si la maturitate, daca se imbolnavesc. Acestia sunt atat de convinsi de faptul ca supa de pui are efecte terapeutice intrucat chiar se vor simti mai bine dupa ce o vor consuma.
Acum ca am stabilit ca supa de pui iti face bine cand esti racit, iata si doua retete rapide, gustoase si extrem de sanatoase de supa de pui.
Fierbe supa de legume intr-o oala. Adauga morcovul, telina, ghimbirul, dar si usturoiul si fierbe-le in jur de 20 de minute, fara sa acoperi oala cu un capac. Adauga apoi taiteii de casa si carnea de pui, apoi mai fierbe inca 10-15 minute, incorporeaza zeama de lamaie si mararul si opreste focul.
Consuma supa calda, asezonata cu sare si piper dupa gust.
Pentru baza supei:
CITEȘTE ȘI: Trei trucuri simple prin care orice supă va fi sănătoasă și delicioasă
Pentru supa:
Prepara baza de supa punand ciocanelele de pui intr-o oala, dar si ierburile, ceapa, legumele si otetul, pe care le vei acoperi apoi cu apa rece. Fierbe acest amestec timp de 90 de minute, la foc mare. Carnea este pregatita atunci cand se separa usor de os.
Scoate morcovul si telina din supa, apoi separa supa de carne. Cu o furculita, ia carnea de pui de pe oase. Masoara 2 litri de baza de supa, de restul nu ai nevoie. Daca nu ai 2 litri, completeaza cu apa.
Intr-o oala, caleste in putin ulei de masline telina si morcovul maruntite. Dupa cateva minute, adauga baza de supa, dar si carnea de pui maruntita, alaturi de linte. Dupa ce legumele se inmoaie, adauga usturoiul, condimentele si mai lasa sa fiarba cateva minute. Asezoneaza cu sare, ia oala de pe foc si adauga coriandru si patrunjel.